Fotoclub PiXeL - FAQAanmelden

Portfolio

Fotosets

Foto's

Agenda

Mededelingen

Opdrachten


Aanmelden

Top

Aanmelden doe je via het icoon “aanmelden” in de rechterbovenhoek van de website. 

Je komt dan op onderstaand scherm.

Inloggen doe je via jouw gebruikersnaam (emailadres) en wachtwoord in te vullen. Nieuwe leden krijgen een mail met hierin het verzoek om in te loggen en het opgegeven initieel wachtwoord te wijzigen, dit zal ook via bovenstaande manier gebeuren.

Eens ingelogd, zal je de functionaliteiten van de website ten volle kunnen benutten. 

 

Portfolio

Top

Elk lid krijgt de mogelijkheid om een portfolio op de website te maken. Hierin kan hij/zij vrij werken tentoonstellen en delen met andere leden of niet-leden.

Hiervoor ga je naar Foto zone. Hier krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen:

  • Portfolio - allen bekijken (alle portfolio's van alle leden) of mijn portfolio
  • Fotosets - allen bekijken (alle fotosets van alle leden chronologisch) of fotoset aanmaken
  • Foto’s (alle foto's van alle leden, zonder fotosets)

 

Profielfoto wijzigen

Top

Elke lid kan bij zijn/haar portfolio een profielfoto uploaden. Iedereen is vrij om dit voor zich in te vullen, met die restrictie dat je eigenaar dient te zijn van het beeld (niet zomaar van het net plukken). Het liefst opteren we hier voor een creatief portret van het lid, maar andere beelden mag ook.

Om je profielfoto te wijzigen ga je naar Foto zone > Portfolio > Mijn portfolio. Dan kom je op onderstaand scherm. 

Kies daar bij Acties > Profielfoto wijzigen.

Via  + Kies Bestand kan je nu een profielfoto toevoegen. Je kan ook een foto slepen uit de verkenner (drag and drop).  

De gekozen profielfoto zal dan op jouw profiel verschijnen.

 

Foto's verbergen voor niet-leden

Top

Standaard zijn de foto's in de fotosets voor iedereen zichtbaar zijn, dus ook voor niet-leden. Het staat het lid vrij om de portfolio en de foto's zo af te schermen dat enkel leden die kunnen bekijken en raadplegen. 

Per portfolio is het mogelijk om de switch bij Foto's zichtbaar voor niet-leden naar neen om te zetten. De porftolio zal dan enkel voor de leden zichtbaar zijn. 
 

 

Fotosets

Top

Fotoset Aanmaken

Top

De portfolio’s bestaan uit verschillende Fotosets. Een fotoset is dan weer een verzameling van foto’s rond een bepaald thema, shoot, … die je wenst te tonen. Je dient dus eerst een fotoset aan te maken via Foto zone > Fotoset > Fotoset aanmaken. Daarna kies je bij Acties > + Fotoset toevoegen.
 

Je geeft de naam in van jouw fotoset en je bevestigt via Aanmaken. 

 

Fotosets zijn zo opgemaakt dat ze steeds voorafgegaan worden door de naam van de auteur/lid van de fotoset en dan de naam van de fotoset, zoals hieronder te zien is. 

 

Foto's toevoegen aan fotoset

Top

In principe bestaat er geen begrenzing voor het aantal foto’s of fotosets, maar hou er rekening mee dat de portfolio als showcase dient van jezelf als fotograaf, maar ook van de club. Er staat op dit moment ook geen restrictie op voor de grootte van de fotobestanden, zolang het geen RAW bestanden zijn. 

Eens de fotoset is aangemaakt kan je foto’s toevoegen via de knop Acties > + Foto’s toevoegen. 

Je komt dan in volgend scherm terecht.


 

Via + Bestanden toevoegen open je de verkenner op jouw computer en kan je foto’s selecteren en toevoegen. Je kan ook heel eenvoudig foto’s van jouw verkenner verslepen naar dit scherm (drag and drop). 

De geselecteerde foto’s komen in preview te staan in het upload scherm en via Start (individuele foto) of Start Upload (alle foto’s) ga je ze effectief uploaden naar jouw fotoset en portfolio.

Van zodra je op Start upload of start achter de foto drukt zal het uploaden naar de site beginnen. 
Dit begint serieel, dus foto per foto. Je kan de vooruitgang volgen via de groene balken naast elke foto.
 Als de upload klaar is zie je, na een refresh, volgend resultaat.  


 

Fotoset verwijderen

Top

Wens je een fotoset te verwijderen ga je naar Acties > fotoset verwijderen. Let wel, alle foto's die in deze fotoset aanwezig zijn zullen worden verwijderd.

 

EXIF informatie

Top

Indien jouw foto exif informatie bevat zal deze zichtbaar worden op de website voor de leden. Niet-leden kunnen jouw foto zien (indien de set zichtbaar is), maar dan wel zonder EXIF informatie te tonen.

 

Foto verwijderen uit fotoset

Top

Wens je een foto te verwijderen uit een fotoset kan je dat heel makkelijk. Je gaat in de fotoview naar de button Acties > foto verwijderen. 

 

Naam wijzigen van foto in fotoset

Top

Indien je bij een foto een naam wenst te wijzigen kan je dit heel eenvoudig zelf doen. Je gaat naar de foto in de view modus. Als je op de titel staat kun je via een pop-up scherm eenvoudig de titel aanpassen. 

Na bevestiging van de gewijzigde naam zal deze als volgt verschijnen. 

 

Fotosets rangschikken

Top

Fotosets binnen jouw eigen profiel worden gesorteerd op basis van upload datum. Je kan echter zelf manueel de fotosets een rangschikken. Via de Actie knop kies je Fotosets rangschikken.


Je krijgt onderstaand scherm te zien met de volgorde van de fotosets zoals die er nu staat.


Nu kan je met de muis zelf de rangschikking van de fotosets aanpassen dmv op een fotoset te gaan staan met de muis en linkermuisknop ingedrukt te houden en de fotoset verslepen. Bevestigen via Opslaan.

Dit is dan het resultaat.


Foto's rangschikken

Top

Zoals je fotosets kan rangschikken is het ook mogelijk om binnen een fotoset jouw foto's te rangschikken. Je gaat hiervoor naar de fotoset waarin je de volgorde van de foto's wenst te wijzigen. Via de Actie knop kies je


Je krijgt onderstaand scherm te zien met de volgorde van de foto's in de gekozen fotoset zoals die er nu staat.


Nu kan je met de muis zelf de rangschikking van de foto's aanpassen dmv op een foto te gaan staan met de muis en linkermuisknop ingedrukt te houden en de foto binnen de fotoset te verslepen. Bevestigen via Opslaan.

Dit is dan het resultaat.


Foto's

Top

Commentaar aan foto toevoegen

Top

Je kan commentaar toevoegen aan een foto (enkel als lid). Je gaat naar de foto in view modus en klikt op Bekijk.


 

Je kan dan jouw commentaar toevoegen aan de foto. Deze is dan voor alle leden zichtbaar. 
 

 

Commentaar verwijderen

Top

Door op het x Verwijderen te drukken kan je commentaar op een foto verwijderen. 

 

Agenda

Top

Van zodra je ingelogd bent op de website kun je de agenda van de fotoclub in detail raadplegen. Je ziet alle vergaderingen en shoots die op de planning staan, adressen,  alsook een kleine tekst wat er op de planning staat. 


Klip op het agenda punt en je komt in onderstaand scherm. Hierin vind je meer informatie zoals het adres, eventuele afspraken die we maken mbt materiaal, samenkomst, ... 


Event downloaden naar je Outlook of Google kalender

Top

Indien je deze data wenst op te slagen in jouw electronische agenda of outlook kan je dit eenvoudig doen door op het icoontje Download agenda event te klikken. Het event zal dan worden toegevoegd aan jouw kalender.
 

 

Mededelingen

Top

Via Mededelingen zijn alle relevante mededelingen vanuit de clubwerking te raadplegen, maw heb je een mail gemist met informatie zal de informatie hier te zien zijn. Je kan Mededelingen raadplegen via de homepage of via de tab Mededelingen bovenaan op de website.


Opdrachten

Top

Inzenden opdracht

Top Elke opdracht die we uitschrijven zal je kunnen volgen via Opdrachten in het hoofdmenu bovenaan. 

In het onderstaande scherm kan je de status van de opdracht vinden. Zo kan je de verschillende relevante data zien voor de opdracht. Wil je een opdracht inzenden klik je op de opdracht. 


 

Via het volgende scherm kan je jouw inzending voor de opdracht inzenden naar de website. Hou de data zeker in de gaten want eens de einddatum bereikt is kan je niet meer inzenden. 

Het uploaden van jouw inzending gaat op dezeflde manier als het uploaden van foto's. Eens de inzending succesvol is ingezonden krijg je het volgend scherm te zien als bevestiging hiervan. 
Je kan zolang de inzendperiode actief is, je foto ten allen tijde wijzigen.

 

Stemmen opdracht

Top

Zolang de leden foto's kunnen inzenden zullen de ingezonden foto's voor iedereen verborgen blijven. Slechts vanop het moment dat de inzendingen zijn afgesloten zullen ze zichtbaar worden en kan er effectief gestemd worden. Om jouw stem uit te brengen ga je terug de tab opdrachten en de actieve opdracht. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien met alle inzendingen. Bij jouw eigen inzending zal je zien dat je geen stem kan uitbrengen, bij de andere inzendingen kun je zoals gebruikelijk een eerst en/of tweede stem uitbrengen. Let wel, enkel leden kunnen een stem uitbrengen. 

Van zodra je een stem hebt uitgebracht zal je dit zien bij de foto's. Onderaan de pagina zal nogmaals zichtbaar zien wat jouw eerste en tweede stem is. Van zodra je onderaan op stemmen verzenden drukt is jouw stem definitief en zal deze geregistreerd worden. 

 

Stemming opvolgen

Top

Tijdens de stemronde kan je ten allen tijde bij de Opdrachten de stemming opvolgen. Je zal de huidige rangschikking kunnen raadplegen, alsook het aantal eerste en tweede stemmen.
Je moet uiteraard wel eerst gestemd hebben.
Van zodra de stemming is afgesloten is de winnaar automatisch bekend. 


Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Vind ons leuk op Facebook!